Pedagogical value of videos

Să ținem legătura, discutând teme de predare și învățare prin forumul TEACHME! Simțiți-vă liber de a lăsa comentarii în dezbaterile aprinse despre problemelor pedagogice și de a lua parte la discuțiile aferente! Suntem bucuroși să obținem feedback-ul dvs. și să generăm noi idei pentru a deveni un e-profesor!

Acasă Forum Tehnologii didactice interactive Pedagogical value of videos

Vizualizare 3 articole - 1 la 3 (din 3 în total)
  • Autor
    Mesaje
  • #648
    Andrei Braicov
    Keymaster

    Salut, prieteni!
    La University of Nice Sophia Antipolis am vorbit despre valoarea pedagogica a resurselor video pentru proiectarea activitatilor de predare-invatare. Au fost examinate 18 tipuri de resurse:
    Talking Head
    Presentation Slides with Voice-over
    Picture in Picture
    Text-Overlay
    Khan-Style Tablet Capture
    Updacity Style Tablet Capture
    Actual Paper /Whiteboard
    Screencast
    Annimation
    Classroom Lecture
    Seminar
    Interview
    Conversation
    Live video
    Wecam Capture
    Demonstration
    On Location
    Green Screen.
    In opinia mea, secventele video (de scurta durata) intr-adevar ajuta studentii sa persevereze, indeosebi reflexivii si pragmaticii.
    Sunt intrigat sa aflu despre experienta pe care o aveti in producerea resurselor video educationale (instrumente, software-uri etc.) si implementarea lor in procesul de studiu (tehnici, metode etc.).

    #725
    Cushnir Mihail
    Participant

    Utilizezi secventele video in cursuri plasate pe MOODLE, si anume aceste subiecte din curs sunt cele mai vizionate de studenti. In unele cazuri in dependenta de specificul disciplinei nu e posibil de creat video de scurta durata. De exemplu cursul care l-am plasat pe MOODLE prevede crearea modelelor 3D a unor piese – nu poti diviza filmuletul in secvente mai mici deoarece studentii pierd firul.
    Majoritatea secventelor au duarata de 10-15 minute, studentii le privesc cu placere si nu se „obosesc”, Dar sint putine cu durata de ~25 minute, acolo se arata proiectarea a unor piese mai complicate.
    Am incercat sa inlocuim materialul textual si grafic cu secvente video – studentii au spus ca e foarte bine, si asa le place mai mult.
    S-a depistat ca crearea materialului video este mai usoara si comoda decit plasarea cursului textual/grafic, DAR cursul textual poate fi usor modificat. La cursul care il tin eu nu e o problema, dar la disciplinele care necesita multe modificari va fi nevoie de a crea materialelel video din nou.

    Ce tine de mijloace tehnice si soft: am incercat si am reusit sa utilizezi softul grais si anume CamStudio, dar am lucrat si cu Camtasia, toate secventele video sint stocate pe YouTube (nu are rost sa fie tinute pe serverul local) si inserate in cursul MOODLE.
    Secventele video prezinta capturarea ecranului cu comentariile audio a celui care lucreaza la calculator. Spicificul cursului e asa ca nu are rost de utilizat frame in frame deoarece profesorul e concentrat la lucrul la calculator si nu priveste in camera. Toate secventele vdeo au fost inscrise la notebook cu camera si microfonul integrate.

    #729
    Andrei Braicov
    Keymaster

    Multumesc, Mihai! Totusi, ce rol are (ce face) profesorul atat timp cat studentii „nu se obosesc” privind filmul? 🙂

Vizualizare 3 articole - 1 la 3 (din 3 în total)
  • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.