Despre proiect

DE CE PROIECTUL TEACHME?

Învățământul superior a suferit transformări semnificative la nivel mondial. Aceste schimbări cauzate în principal de procesul de la Bologna și de o creșterea rapidă a Tehnologiilor Informației și Comunicațiilor (TIC) sunt reflectate printr-o gamă largă de noi concepte și abordări educaționale. În mod firesc, rolul profesorului s-a schimbat, de la un transmițător de cunoștințe la un facilitator de învățare sau mentor, care este responsabil pentru crearea de medii interactive de învățare.
Cei mai mulți profesori din Moldova se confruntă acum cu această provocare: cum să pună în aplicare tehnici inovatoare de predare și învățare bazate pe TIC pentru a obține o experiență de învățare mai bună de către diferite tipuri de cursanți? Aceasta este problema centrală pe care se axează proiectul TEACHME!

OBIECTIV GLOBAL TEACHME

Vrem să îmbunătățim abilitățile pedagogice și digitale ale profesorilor din Moldova:
Fii un profesor inovator – fii e-profesor!
CINE ESTE E-PROFESORUL? – E-Profesorul este un inovator, capabil să elaboreze și să furnizeze curricula cursanților folosind noile Tehnologii ale Informației și Comunicațiilor.

OBIECTIVE SPECIFICE TEACH ME

  • Elaborarea și implementarea de noi cursuri de formare continuă pentru profesori care să le permită să proiecteze și să furnizeze resurse de învățare bazate pe TIC
  • Adaptarea serviciilor de educație continuă la strategiile inovatoare de predare și învățare
  • Crearea rețelei de cadre didactice inovatoare din Moldova