Modernizarea învâțâmîntului presupune dezvoltarea continuă a calităților profesionale a cadrelor didactice. Proiectul Creating Moldovan E-network for promoting innovative e-teaching in the continuing professional education (TEACH ME) din cadrul Programului Erasmus+ Capacity Building in Higher Education, este acel suport, care permite dezvoltarea cursurilor de înbunătățire a competențelor profesorulor si de creștere profesională.
În aceste sens în data de 8 noiembrie 2017, s-a desfășurat Conferința internațională ,,Profesorul inovator al secolului XXI – practici, abordări și strategii”, organizat în cadrul proiectului 561820-EPP-1-2015-1-DE-EPPKA2-CBHE-JP Creating Moldovan E-network for promoting innovative e-teaching in the continuing professional education (TEACH ME) din cadrul Programului Erasmus+ Capacity Building in Higher Education.
În cadrul conferinței s-a discutat principalele direcții ale educației continue a cadrelor didactice în contextul pedagogiei inovatoare, abordare bazată pe competențe și cerințele moderne în procesul de conținut didactic de predare a programelor curriculare de formare continuă a cadrelor didactice.
La conferință au participat invitati din mai multe universitati din R.Moldova, reprezentanti ai agentiei nationale de acreditare precum si experți europeni.
Invitați speciali au fost:
- Christoph Brake, Prof. Dr., Fachhochschule des Mittelstands, Germania
- Olga Zubikova, Fachhochschule des Mittelstands, Germania
- Danguole Rutkauskiene. Assoc. prof., National Association of Distance Education, Lituania
- Gytis Cibulskis, Dr., National Association of Distance Education, Lituania
- Josep Juando, Dr., World University Services of Mediterrain, Spania
- Isabel Huet, Dr., Kingston University London, UK
- Hendrik van der Sluis Dr. Kingston University London, UK
- Elena Petrov, ANACEC, Moldova